Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens
 

Sistemi

Javljanje nevarnih plinov

Poleg ogljikovega monoksida v številnih procesih srečujemo tudi druge eksplozivne, vnetljive in strupene pline za ljudi in živali. Nekateri plini kot npr. argon, helij in tekoči dušik v manjših zaprtih prostorih izpodrinejo kisik in povzročijo nevarne delovne razmere zaradi pomanjkanja kisika.

V kotlovnicah, kuhinjah in drugih prostorih, kjer jih uporabljamo, se lahko pojavi uhajanje butana, metana in propana, ki so zelo vnetljivi in z zrakom tvorijo eksplozivne zmesi. Pri nizkih koncentracijah delujejo kot narkotiki, pri visokih pa lahko prav tako povzročijo zadušitev zaradi pomanjkanja kisika.

Ker vire vžiga težko izločimo, je javljanje teh plinov v povezavi z alarmiranjem, prezračevanjem in drugimi varnostnimi ukrepi namenjeno predvsem preprečevanju nevarnosti eksplozije.

Javljanje nevarnih plinov

Brošura za sisteme javljanja nevarnih plinov

 

Poleg nameščenih sistemov z javljalniki plinov, ki jih uporabljamo v zaprtih prostorih, imamo za osebno varnost na razpolago tudi različne prenosne detektorje, ki lahko zaznajo od posameznega, pa vse do 150 nevarnih plinov v različnih delovnih okoljih.

Gre za naprave velikosti prenosnega telefona, preproste za uporabo in vzdrževanje ter robustne pred poškodbami.

Prenosni detektor zaznavanja nevarnih plinov

Brošura za prenosne detektorje zaznavanja nevarnih plinov

Ste odgovorni za varnost oseb in premoženja?

Zaupajte nam svoje skrbi in pomagali vam jih bomo odpraviti.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...