Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Varstvo osebnih podatkov

1.) Katere osebne podatke zbiramo in zakaj?

a) Obisk spletne strani

Kaj: Ob vsakem obisku spletne strani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjujejo dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka, ki identificira posamezni računalnik ali drugo napravo na spletu).

Zakaj: Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno.
Teh podatkov posebej ne obdelujemo in jih ne povezujemo z drugimi podatki.

b) Prijava na varnostne nasvete

Kaj: Pri prijavi na varnostne nasvete potrebujemo vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec.

Zakaj: Ta podatek obdelujemo izključno za pošiljanje nasvetov, s katerimi vam pomagamo izboljšati varnost oseb in premoženja.

Koliko časa: Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od obveščanja ne odjavite. To lahko storite preko povezave v vsakem prejetem elektronskem sporočilu ali tako, da nam pišete preko spletne strani.

Kako: Pri izpolnjevanju obrazca za prijavo morate v okencu označiti, da se želite prijaviti na brezplačne varnostne nasvete, ki jih boste prejeli največ enkrat tedensko na svoj elektronski naslov.
Po tem boste na svoj elektronski naslov dobili elektronsko sporočilo za potrditev, da ste prijavo zares vnesli sami in se strinjate s prejemanjem varnostnih nasvetov.
Če v okencu prijave ne boste označili in potrdili prejete povezave, vam nasvetov ne bomo pošiljali, niti ne bomo obdelovali vašega naslova elektronske pošte.
Za prijavo na varnostne nasvete uporabljamo sistem dvojne predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. Double Opt-In), kar pomeni, da jih pošiljamo zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da jih želijo prejemati.

c) Stik preko spletne strani

Kaj: Na spletni strani je mogoče preko spletnega obrazca posredovati mnenja, pripombe in vprašanja. V takšnem primeru je obvezno izpolniti polje e-poštni naslov. Vsi ostali podatki niso obvezni, lahko pa vpišete tudi ime podjetja, svoje ime in priimek ter telefonsko številko.

Zakaj: Naslov elektronske pošte potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, obdelujemo samo zaradi odgovora na mnenja, pripombe ali vprašanja.

Koliko časa: Rok hrambe je odvisen od vsebine in trajanja stika.

2.) V kakšnem primeru vas bomo kontaktirali?

Kontaktirali vas bomo samo v naslednjih primerih:

  • če se naročite na varnostne nasvete;
  • če nam pošljete mnenje, pripombe ali vprašanje.

3.) Ali bodo vaši osebni podatki posredovani tretjim osebam?

Vaših osebnih podatkov ne bomo pod nobenim pogojem posredovali tretjim osebam.

4.) Ali in kako lahko izveste, katere vaše osebne podatke obdelujemo?

Na vašo pisno zahtevo vam bomo v skladu z veljavno zakonodajo omogočili vpogled v osebne podatke, ki jih zbiramo in obdelujemo.

5.) Zavarovanje osebnih podatkov

Za zavarovanje vaših osebnih podatkov bomo zagotovili varnost spletnega mesta in omejili možnost nepooblaščenega dostopa, da jih zaščitimo pred kršitvami in zlorabami.

6.) Pridobivanje soglasij za obdelavo osebnih podatkov

Za vse osebne podatke, s katerimi že razpolagamo, bomo v skladu z GDPR in veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov pridobili soglasja v predpisanih rokih.

Vse osebne podatke, za katere ne bomo pridobili soglasij, bomo po preteku predpisanih rokov izbrisali.

7.) Zaveze

Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene in jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam.

Vaša vprašanja v zvezi z obdelavo in varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi spletne strani nam lahko posredujete na naslov info@akoda.si.

8.) Spremembe izjave o varstvu osebnih podatkov

Izjava je bila zadnjič posodobljena 24. 4. 2018.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...