Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Varnostni nasveti

TranSpeed: Enostaven dostop z vozili brez ID kartic, daljincev in ustavljanja

15. september 2014

Dostop do večine podjetij in organizacij ter njihovih parkirišč in garaž je danes omejen z dvižnimi zapornicami, drsnimi vrati, stebrički in drugimi mehanskimi ovirami. Te so namenjene predvsem obiskovalcem, zato zaposlenim, ki imajo dovoljen vstop, pomenijo nezaželeno motnjo. Čakajoča – predvsem tovorna - vozila pa ponekod tudi resno ovirajo promet na cestišču.

V praksi za dostop z vozili srečujemo različne rešitve, med katerimi ima vsaka svoje prednosti in slabosti. Najpogostejša je uporaba identifikacijskih kartic in daljinskih upravljalnikov, najbolj redko je zaenkrat prepoznavanje registrskih tablic.

Pri karticah je potrebno ustavljanje vozila, večinoma tudi odpiranje okna, iskanje kartice v vozilu in prislanjanje k čitalniku, ki je običajno predaleč ali roka prekratka, posebno v dežju, ki nam zmoči rokav. Navidez bolj prijazni so daljinski upravljalniki, ki jih največkrat prav tako iščemo v vozilu in usmerjamo proti sprejemniku, s čemer ogrožamo vožnjo, zato se pred oviro ponavadi vseeno ustavimo. Prepoznavanje registrskih tablic vozila pa je trenutno poceni in nezanesljivo ali pa dokaj drago.

Zaradi vseh navedenih razlogov bo marsikje dobrodošla inovativna rešitev za identifikacijo vozil in voznikov imenovana TranSpeed, ki temelji na UHF tehnologiji.

Kako deluje?

Ker deluje v vseh okoljih in vremenskih pogojih, je prava izbira, kjer potrebujemo prepoznavanje med vožnjo z zmerno hitrostjo. Zaustavljanje vozila, iskanje medija in odpiranje oken ni potrebno, zato omogoča varno, zanesljivo in voznikom prijazno uporabo.

Identifikacijski medij je lahko tanka UHF nalepka, ki jo nalepimo na notranjo stran vetrobranskega stekla ali UHF kartica voznika, ki jo vstavimo v nosilec prav tako znotraj vetrobranskega stekla in se uporablja tudi v druge namene, kot je evidentiranje prisotnosti in pristopna kontrola.

Sestavni del rešitve je uporabniku prijazna programska oprema, ki omogoča nastavitve delovanja, dodeljevanje pravic za dostop ter arhiviranje in statistično obdelavo podatkov.

Področja uporabe

Sistem TranSpeed je uporaben povsod, kjer želimo nadzorovan in varen dostop z vozili brez ustavljanja. Primeren je za vse kategorije vozil, kot so službena, zasebna, tovorna, vozila pogodbenih partnerjev in celo za viličarje pri prometu znotraj podjetja. Ker je zgrajen modularno, ga lahko dograjujete postopno v skladu s svojimi potrebami in možnostmi.


« nazaj na seznam nasvetov

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...