Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Varnostni nasveti

Varnostni nasvet: Ste v skrbeh za varnost vaše organizacije?

1. april 2014

Razlogov za to je lahko več.

Je vaš varnostni sistem dovolj učinkovit?

V zadnjih desetih letih je bilo ogromno denarja vloženo v različne varnostne naprave in sisteme, ki so namenjeni sami sebi in nimajo pravega učinka. Zakaj? Ker so bili pogosto načrtovani na podlagi splošnih standardov, kot bi šlo za električne vtičnice ali razsvetljavo. Brez upoštevanja dejavnosti, posebnosti in resničnih ogroženosti posamezne organizacije ter kakovostnega načrta, kako jih preprečiti.

Če niste povsem prepričani, ali je vaš varnostni sistem dovolj učinkovit, vas zanima, kako ga lahko izboljšate ali pa vas zanima zgolj nasvet, nam pišite.

Ali vam alarmni sistemi delujejo?

Alarmni sistemi za zaščito pred požarom, vlomom in nedovoljenim dostopom do varovanega premoženja lahko leta in leta mirujejo v stanju pripravljenosti. Zato nikoli zagotovo ne vemo, ali v resnici delujejo. Razen, če jih redno preizkušamo, čemur je namenjeno servisno vzdrževanje.

Z zniževanjem stroškov so marsikje močno okrnili ali celo ukinili tudi vzdrževanje varnostnih naprav. Kar je dvorezen meč, saj morda ne bodo delovale ravno takrat, ko jih najbolj potrebujemo.

Preberite si več o servisnem vzdrževanju varnostnih naprav.

In kaj se dogaja z vašimi ključi?

V dobi informatike pogosto pozabimo na eno izmed najstarejših varnostnih naprav - mehansko ključavnico s ključem. Zato ne preseneča, da so ravno ključi še vedno pogost način zlorabe za nedovoljen dostop do območij, prostorov in podatkov. Kako vemo? Ker so nas v zadnjih nekaj mesecih poklicali iz več organizacij, kjer se je zgodilo ravno to.

Oglejte si rešitev za varno shranjevanje in omejen dostop do ključev.

Kaj pa informacijska varnost?

V večini podjetij si poslovanja ne znamo več predstavljati brez informatike. Ponekod lahko veliko poslovno škodo povzroči že izpad dostopa do svetovnega spleta in elektronske pošte. Brez informacijske podpore proizvodnim in drugim procesom, pa morda nastane prava katastrofa.

Vendar informacijska varnost niso samo požarni zidovi, protivirusni programi, politika gesel in druge oblike varovanja podatkov, temveč tudi zaščita računalniških naprav in prostorov, kjer se nahajajo. Katere običajno najbolj ogroža nevarnost požara.

Za več informacij o varnosti informacijskih prostorov pred požarom in drugimi oblikami ogroženosti nam pišite.

Ali varnostna služba zares opravlja svoje delo?

Kljub tarnanju o nizkih cenah varnostnih storitev, se vsako leto še vedno namenja ogromno denarja za najem varnostnih služb. Vendar, kako naj vemo, ali zares opravljajo svoje delo v skladu z navodili? Zaupanje je sicer pomembno, nadzor pa je še bolj učinkovit, saj pripomore tudi k večji vestnosti opravljanja varnostnih nalog.

Če potrebujete rešitev za nadzor dela varnostne službe, vam lahko ponudimo različne rešitve.


« nazaj na seznam nasvetov

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...