Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Varnostni nasveti

Varnostni nasvet: Požarna varnost "staro za novo"

1. september 2014

Požar je nevarnost, ki nam v delovnih okoljih lahko povzroči največ škode. Ne samo neposredne, ki nastane zaradi posledic ognja, temveč tudi škode zaradi prekinitve poslovnih procesov, nezmožnosti pravočasne dobave ali izvedbe naročil ter v skrajnem primeru izgube kupcev, prihodkov in poslovnega ugleda.

Kljub temu jo marsikje podcenjujemo in ne upoštevamo opozoril notranjih ali zunanjih strokovnih sodelavcev.

Požarna nevarnost je prisotna povsod

Nevarnost požara, ki je prisotna praktično v vsaki organizaciji, so na primer kabelski jaški in druge kabelske poti. Tveganje predstavljajo stalna električna obremenitev in različni umetni materiali izolacije kablov. Če pride do kratkega stika, se močno poviša temperatura in umetne mase zagorijo, gorenje pa dodatno pospešujeta suh zrak okolice in prah na kabelskih vodih. Zaradi gorenja izolacije se sprošča velika količina dima, kar dodatno otežuje ali celo onemogoča hitro in učinkovito gašenje.

Tudi tolažba, da bo v primeru požara škodo pokrila zavarovalnica, pogosto ni upravičena. V času izpada proizvodnje ali dobave se kupci namreč preusmerijo k drugim dobaviteljem, kar je za podjetje lahko usodno.

Številni sistemi za zaščito pred požarom so bili izvedeni pred desetletji, v skladu s takrat veljavnimi zakonskimi zahtevami, standardi in tehničnimi možnostmi. Zato lahko upravičeno trdimo, da so danes zastareli. Mnogi med njimi so bili posodobljeni brez prave strokovne zavzetosti z najnižjimi možnimi stroški ter so slabo ali pa sploh niso vzdrževani, kar še dodatno povečuje tveganje.

Požarna varnost "staro za novo"

Ker je pogost razlog za takšno stanje pomanjkanje denarja, smo se odločili za akcijo, s katero želimo pomagati izboljšati požarno varnost v naših podjetjih in drugih organizacijah.

Če vas ta skrbi ali če se želite zgolj prepričati o tveganjih za mirnejši spanec, če razmišljate o uvedbi sistema aktivne požarne zaščite ali če nameravate sistem za samodejno odkrivanje ali gašenje požara posodobiti, vam nudimo naslednje možnosti:

  • izdelavo ocene požarne ogroženosti,
  • brezplačno izvedbeno projektno dokumentacijo (PZI) v primeru izvedbe projekta,
  • zamenjavo obstoječega sistema za javljanje ali gašenje požara po načelu "staro za novo", pri kateri vam za vsak zamenjani element podarimo 10 € popusta,
  • brezplačni prvi vzdrževalni pregled sistema za samodejno javljanje in/ali gašenje požara proizvajalca Siemens ali Cerberus v primeru sklenitve vzdrževalne pogodbe za najmanj dve leti.


« nazaj na seznam nasvetov

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...