Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Varnostni nasveti

Novost: Požarno varovane strežniške omare

28. avgust 2015

Sodobnega delovnega in poslovnega okolja si ne moremo predstavljati brez informacijske tehnologije, zato posvečamo veliko pozornosti tudi njeni varnosti.

Vendar informacijska varnost niso samo požarni zidovi, protivirusni programi, politika gesel in druge oblike varovanja programske opreme in podatkov. Prav tako pomembna je zaščita računalniških naprav in prostorov, ki jih običajno najbolj ogroža nevarnost požara.

Za zaščito pred tveganjem požara imamo na voljo različne možnosti. Od klasičnega točkovnega zaznavanja dima in zgodnjega odkrivanja požara z vsrkavanjem zraka (t.i. aspiracijo), do različnih sistemov gašenja.

Novejša rešitev na tem področju pa so strežniške omare z vgrajenim sistemom zaznavanja in gašenja požara.

Gre za strežniške omare, v katerih se nahaja zmogljivo električno napajanje, vključno z UPS in baterijami za 15 do 40 minut samostojnega delovanja, sistem hlajenja od 16 do 32 kW, sistem zaznavanja in gašenja požara s CO2 ter od 17 do 42 višinskih enot (HU) prostora za namestitev računalniške opreme.

Poglavitne prednosti takšne rešitve so zanesljivo električno napajanje, lokalno hlajenje in požarna varnost, zaradi česar ni potrebno hlajenje ter zaznavanje in gašenje požara v celotnem prostoru, kar lahko predstavlja občutne prihranke.

Prav tako za strežniško omaro ne potrebujemo posebej opremljenega prostora, saj je zaradi svoje namembnosti že izdelana kot manjši strežniški prostor. 

Opisane omare so primerne za majhne in srednje velike podatkovne centre in lahko delujejo kot samostojne ali modularno povezane enote.

Če vas o požarno varovanih strežniških omarah zanima več podatkov, nas lahko pokličite na številko 01 292 79 05 ali nam pišete na naslov trzenje@akoda.si


« nazaj na seznam nasvetov

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...