Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Varnostni nasveti

KeyWatcher Touch: Rezervacija ključev službenih vozil (in drugih ključev)

15. september 2016

Če je dostop do ključev možen po načelu, kdor prej pride, prej melje, ponekod zaradi tega prihaja do precej slabe volje in tudi zamer. Posebej pri službenem vozilu, ko imamo rezerviranega, vendar ga je pred nami vseeno vzel nekdo drug. Učinkovito rešitev za rezervacijo ključev službenih vozil – in drugih ključev – nam omogoča omarica za ključe KeyWather Touch. 

Za osvežitev spomina najprej povzemimo poglavitne lastnosti sistema KeyWathcer. 

Gre za elektronsko omarico z določenim številom shranjevalnih mest oziroma t.i. utorov. V njih vstavimo varnostne obeske, na katerih se nahaja en ali več ključev. Obeski so v utorih lahko zaklenjeni ali tudi ne. 

Za vsak ključ določimo, kdo ga lahko vzame in kdaj ter po potrebi, kaj se zgodi, če v določenem času ni vrnjen. Nastavitve običajno izvedemo preko dokaj enostavne programske opreme na osebnem računalniku administratorja sistema ali neposredno na upravljalnem prikazovalniku omarice. 

Prav tako preprost je dostop do ključev, za kar uporabnik potrebuje osebno identifikacijo (kartico, PIN ali biometrični način) in dovoljenje za uporabo določenega –ali več –ključev. Po vnosu omenjenih podatkov se odpre električno zaklepanje vrat, pri izbranem ključu se sprosti mehanski zaklep in zasveti zelena lučka, saj so ključi v omarici lahko razmeščeni naključno. 

Vse to in še več omogočajo vse omarice KeyWatcher. 

Od leta 2014 pa je na voljo nova generacija omaric z imenom KeyWatcher Touch. Njihova poglavitna izboljšava je barvni zaslon na dotik, ki nudi prijaznejšo uporabo in več uporabnosti, med drugim tudi možnost rezervacije ključev. 

In kako deluje? 

Rezervacijo določenega ključa lahko vnese npr. skrbnik voznega parka službenih vozil z dostopom do programske opreme na svojem osebnem računalniku. Ali pa jo vnese uporabnik službenega vozila samostojno preko zaslona na omarici. Na zaslonu se prav tako izpiše, da dostop do ključa ni možen, ker je rezerviran, ali kdo je ključ vzel. 

Kot rečeno gre za elegantno rešitev za ključe službenih vozil, sejnih sob, učilnic in druge, ki jih uporablja več oseb. 

Za brezplačno predstavitev delovanja omarice KeyWatcher Touch in pripadajoče programske opreme nas lahko pokličete na številko 01 292 79 05 ali nam pišete na naslov trzenje@akoda.si.


« nazaj na seznam nasvetov

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...