Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Varnostni nasveti

Enostavno upravljanje alarmnega sistema z ID karticami

3. november 2014

Številne naše dejavnosti so povezane s pomnenjem uporabniških imen, gesel ali vsaj osebnih kod (oziroma šifer ali PIN). Tako zelo, da si vseh niti ne zapomnimo, temveč jih pogosto zapisujemo v bližini mesta uporabe in s tem zmanjšujemo njihovo varnostno vlogo.

Osebne kode med drugim uporabljamo tudi za vklop in izklop alarmnih sistemov, zato uporabnike pogosto zanima, ali sta vklop in izklop možna z uporabo identifikacijskih kartic.

Je možno.

Protivlomni sistemi serije SPC proizvajalca Siemens imajo namreč na razpolago tipkovnice z vgrajenimi čitalniki ID kartic ali obeskov. Poleg tega pa omogočajo tudi priklop elementov pristopne kontrole in s tem izgradnjo enostavno uporabnega kombiniranega sistema varovanja.

Kaj to pomeni?

V praksi pogosto srečujemo prostore, ki so varovani z javljalniki vloma in pristopno kontrolo. Običajno gre za dva ločena sistema, pri katerih najprej izklopimo protivlomno varovanje in nato vstopimo z uporabo identifikacijske kartice.

Pri kombiniranem sistemu izklop protivlomnega varovanja ni potreben, saj se opravi samodejno, ko za vstop v prostor uporabimo identifikacijski kartico. In obratno. Ko prostor zapustimo, lahko s kartico alarmni sistem ponovno aktiviramo na čitalniku pristopne kontrole.

Prav tako pogosto se pojavi vprašanje, kaj če na vklop alarmnega sistema pozabimo. V tem primeru nam pomagajo časovne nastavitve ali urniki. Samodejni vklop lahko deluje na različne načine. Najbolj enostaven je, da se alarmni sistem ob določeni uri samodejno vklopi. Ali pred običajnim prihodom zaposlenih samodejno izklopi.

Z opisanimi in številnimi drugimi uporabnostmi lahko sistem varovanja v celoti prilagodimo različnim potrebam z visoko stopnjo avtomatizacije, enostavno uporabo in brez uporabniških šifer.

Če vas o tem zanima več informacij ali predstavitvena brošura sistemov SPC, nam pišite na naslov trzenje@akoda.si ali nas pokličite na številko 01 292 79 05.


« nazaj na seznam nasvetov

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...