Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Varnostni nasveti

Desigo CC: avtomatizacija, upravljanje in varnost objektov na enem mestu

1. april 2016

Večina lastnikov in upraviteljev zgradb se niti ne zaveda, da v obdobju dvajsetih let kar 80 odstotkov stroškov predstavlja njihovo obratovanje in vzdrževanje. Prav tako mnogi nimajo uporabnih informacij in idej, kako bi takšne stroške lahko znižali. Rešitev, ki nam pri tem lahko pomaga, je Desigo CC.  

Upravljanje objektov je danes izpostavljeno različnim pritiskom. Zakonodaja postavlja ekološke, energetske, varnostne in druge zahteve, ki so pogosto povezane s stroški. Kriminal in terorizem povečujeta varnostne potrebe, ki so prav tako povezane z vlaganji v varnostne naprave in osebje. Na drugi strani pa želijo lastniki čim nižje stroške obratovanja objektov ter uporabniki udobno in varno delovno okolje za sprejemljivo ceno.  

Odgovor na opisane in druge sodobne zahteve je sistem Desigo CC proizvajalca Siemens. Gre za platformo za avtomatizacijo, upravljanje in varnost objektov nove generacije, ki omogoča znižanje stroškov obratovanja objektov tudi do 20 odstotkov.  

V čem so njegove glavne uporabnosti in prednosti?  

V primerjavi z različni centralnimi in varnostnimi nadzornimi sistemi, ki so delne rešitve, zagotavlja upravljanje porabe energije, gretja, hlajenja, prezračevanja, razsvetljave, požarne varnosti in varnostnih sistemov na enem mestu.  

Centralizira in avtomatizira vse obratovalne procese v skladu s potrebami posameznega objekta. Da so npr. prostori osvetljeni, ogrevani ali hlajeni samo takrat, ko je zares potrebno in podobno.  

Podpira povezovanje in spremljanje delovanja naprav in sistemov različnih proizvajalcev.  

Vse ključne podatke o obratovanju posameznega objekta prikazuje na enem samem zaslonu v grafičnih, tekstovnih in številčnih oblikah, kar omogoča enostavno, pregledno in uporabniku prijazno spremljanje dogajanja.  

V primeru okvare ali sprožitve alarma osebju posreduje navodila za pravilno ukrepanje, da je motnja lahko odpravljena v najkrajšem možnem času.  

Beleži vse dogodke, vključno z ukrepi, za sledljivost dogajanja in različne (servisne, vzdrževalne, varnostne, revizijske, ipd.) potrebe upravljanja.  

Omogoča centralizacijo spremljanja in/ali upravljanja objektov ne glede na lokacijo doma ali v tujini.  

Kdo so ključni uporabniki sistema Desigo CC?  

Odgovorni za nemoteno in ekonomično obratovanje objektov, ki potrebujejo uporabne podatke za načrtovanje in optimizacijo stroškov.  

Skrbniki posameznih področij in procesov v objektih, vključno z odgovornimi za varnost, ki zagotavljajo njihovo nemoteno delovanje.  

Vzdrževalna, varnostna in gasilska služba, ki mora hitro, pravilno in učinkovito ukrepati v primeru izpadov ali nevarnosti.  

Komu je namenjen?  

Objektom vseh vrst in velikosti, kjer se pričakuje:  

- avtomatizacija obratovalnih procesov in optimizacija stroškov obratovanja ali

- centralizacija spremljanja obratovanja in upravljanje več objektov iz enega mesta ali

- visoka stopnja varnosti objektov, ljudi in premoženja.  

Če vas o sistemu Desigo CC zanima več informacij ali želite predstavitev v vašem podjetju, nam pišite na naslov trzenje@akoda.si ali nas pokličite na številko 01 292 79 05.


« nazaj na seznam nasvetov

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...