Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Varnostni nasveti

Cerberus FIT: Požarna varnost za manjše in srednje velike objekte

10. november 2017

Blagovne znamke Cerberus večini najbrž ni treba posebej predstavljati, saj je že desetletja po vsem svetu pojem inovativnih in vrhunskih sistemov za zaščito pred požarom. Manj znano pa je, da nudi tudi ekonomične rešitve za požarno varnost v manjših in srednje velikih objektih z oznako Cerberus FIT.

Pod omenjeno znamko sta na voljo adresabilni in konvencionalni sistem za javljanje požara.

Adresabilni sistem z oznako FC360 omogoča eno zanko s 126 adresami. Uporabimo lahko vse elemente, ki so združljivi z vodilom C-Net, kar pomeni točkovne (optične, termične, kombinirane in ASA), ročne, linijske in plamenske javljalnike, vzorčne komore, krmilne vmesnike, dodatne prikazovalne tabloje, svetlobno in zvočno signalizacijo ter možnost povezave dveh linij konvencionalnih javljalnikov, ki imata lahko po 32 elementov. Edina omejitev je navedeno število adres.

Ekonomičnost izvedbe sistema javljanja požara zagotavlja tudi vodilo C-Net, ki ga lahko izvedemo z dvožilnim oklopljenim ali neoklopljenim kablom do dolžine 3,3 km, pri katerem ima vsak element v zanki vgrajen svoj izolator.

Konvencionalni sistemi serije FC120 so na razpolago z dvema (2), štirimi (4), osmimi (8) in dvanajstimi (12) conami. V vsako cono lahko priključimo do 32 elementov, avtomatske in ročne javljalnike, svetlobne in zvočne naprave ter module za krmiljenje različnih naprav.

Kljub ekonomičnosti tudi konvencionalni javljalniki uporabljajo posebno algoritemsko tehnologijo za natančno odkrivanje požara brez lažnih alarmov. Patentirana labirintna zgradba javljalnikov preprečuje nalaganje prahu in umazanije, kar podaljšuje njihovo življenjsko dobo. Sistem samodejno meri stopnjo zamazanosti in signalizira potrebo po čiščenju, prav tako pa opozarja tudi na morebitne napake na ožičenju, kar skrajša čas odkrivanja okvar in izpad delovanja požarne varnosti.

Požarno javljalni sistemi Cerberus FIT so torej cenovno ugodne rešitve, enostavne za izvedbo, uporabnike in vzdrževanje ter z visoko stopnjo zanesljivosti delovanja in zaščite pred požarom.

Če vas o obravnavani temi zanima več informacij ali finančna ocena za konkretno rešitev, nam to lahko sporočite na naslov trzenje@akoda.si ali nas pokličete na številko 01 292 79 05.


« nazaj na seznam nasvetov

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...