Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Varnostni nasveti

Aliro: Nova generacija sistemov pristopne kontrole

5. avgust 2016

Za večino sistemov pristopne kontrole so značilni uporabniku neprijazna in zamudna administracija, togost pri namestitvi naprav in dolgočasen izgled čitalnikov identifikacijskih kartic. Če se želite temu izogniti, si oglejte sistem pristopne kontrole Aliro, ki je izdelan na podlagi tridesetletnih izkušenj proizvajalca Siemens ter prilagojen potrebam in zahtevam sodobnih uporabnikov.  

Ključni vodili pri razvoju sistema Aliro sta bili enostavnost in prijaznost.  

Tipizirana strojna oprema. Aliro sestavljajo štirje ključni elementi: čitalnik identifikacijskih kratic brez ali s tipkovnico ter krmilna enota (t.i. Access Point) in krmilna enota z napajalnikom, na katero lahko povežemo štiri čitalnike kartic. Slednja ima vgrajen TPC/IP pretvornik za priklop na LAN in možnost povezave RS485 za klasično ožičenje ter dva relejna in štiri nizkotokovne izhode za krmiljenja.  

Za celoten sistem zadostuje en sam statični IP, pri povezavi s programsko opremo pa ta samodejno prepozna elemente in konfiguracijo sistema pristopne kontrole.  

Enoten izbor elementov omogoča preprosto izdelavo popisa predvidene opreme in morebitne širitve pristopne kontrole na druge prehode.  

Estetski izgled. Eleganten izgled čitalnikov Aliro je primeren za tudi za najzahtevnejša okolja, od poslovnih, proizvodnih in trgovinskih, do protokolarnih in reprezentančnih okolij.  

Velika zmogljivost. Sistem Aliro omogoča priklop do 512 vrat, 100.000 uporabnikov identifikacijskih kartic in shranjevanje do 80.000 dogodkov v internem spomnu.  

Varna tehnologija ID kartic. Čitalniki sistema Aliro delujejo z Mifare DESfire EV1 identifikacijskimi karticami, ki so med najbolj varnimi po stopnji zaščite pred različnimi zlorabami.  

Grafična programska oprema. Je spletna in mobilna aplikacija, ki omogoča takojšnjo uporabo brez posebnega učenja in podpore, saj uporabnika vodi skozi posamezne faze procesa uvajanja in administracije sistema.  Ker deluje večjezikovno, je primerna tudi za uporabnike v različnih jezikovnih področjih.  

Po želji je polno dostopna iz vsake naprave, ki ima povezavo z internetom. To pomeni, da lahko npr. preko pametnega telefona spremljamo alarme in stanje posameznih vrat v realnem času, pregledujemo podatke, urejamo pristopne pravice in odpiramo prehode.  

Če vas o sistemu pristopne kontrole Aliro zanima več informacij, si oglejte video predstavitev, predstavitev programske opreme ali predstavitveno brošuro, lahko nas pokličete na številko 01 292 79 05 ali nam pišete na naslov trzenje@akoda.si.


« nazaj na seznam nasvetov

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...