Preskoči na glavno vsebino
English
Siemens

Aktualno

Licenca za načrtovanje sistemov tehničnega varovanja

29. oktober 2014

Poleg licence za izvajanje smo pridobili tudi licenco Ministrstva za notranje zadeve RS za načrtovanje sistemov tehničnega varovanja.

V skladu s 5. členom Zakona o zasebnem varovanju (ZZasV-1) so sistemi tehničnega varovanja posamezna ali funkcionalno povezana tehnična sredstva in mehanske naprave za varovanje, naprave za protivlomno in protiropno varovanje, kontrolo vstopa, izstopa ali gibanja, pregled oseb, prevoznih sredstev, tovora in prtljage, preprečevanje nasilnega vstopa, samodejno odkrivanje in javljanje nepooblaščene prisotnosti, prenos alarmnih sporočil ter sredstva za obdelavo in arhiviranje teh sporočil (video in avdio nadzor, varnostni alarmi, senzorji in detektorji gibanja, sistemi za nadzor alarmov, kamer in senzorjev), električne, elektromagnetne, magnetne ali biometrične naprave za pristopno kontrolo ter drugi sistemi in naprave, ki so namenjeni varovanju po omenjenem zakonu.

Za sisteme tehničnega varovanja po omenjenem zakonu se štejejo tudi drugi sistemi, ki se neločljivo povezani s sistemi tehničnega varovanja, in bi poseg v te sisteme pomenil poseg v sisteme tehničnega varovanja (varstvo pred požarom, javljanje eksplozivnih in drugih plinov, socialni alarmi, sistemi za detekcijsko merjenje eksplozivnih in strupenih snovi, plinov in par, varnostne blagajne, varnostna vrata, ključavnice, trezorji in sefi).

Med sisteme tehničnega varovanja se ne štejejo naprave za nadzor nad zalogami in inventuro ter druge naprave in sistemi, ki niso namenjeni za varovanje v skladu z ZZasV-1.

Poleg nekaznovanosti in poslovnih prostorov v Republiki Sloveniji, sta pogoja za pridobitev licence tudi zavarovanje odgovornosti za škodo, ki bi lahko nastala naročniku varnostnih storitev ali tretji osebi in redna zaposlitev pooblaščenega inženirja varnostnih sistemov.


« nazaj na seznam novic

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...